Овочі фаршировані рисом з грибами Чудова грибна страва, яку люблять усі. Смак рисової начинки посилює і дуже прикрашає грибний деміглас. Інгредієнти: 1. Цукіні 4 шт. 2. Помідори 4 шт. 3. Гриби білі свіжі чи сушені 2 шт. 4. Рис 100 грамм 5. Цибуля ріпчаста 1 шт. 6. Патісони дрібні 4-5 шт. 7. Часник 1 зубець 8. Петрушка 1 невеликий пучок 9. Деміглас грибний 1 ст.л. 10. Тім'ян сушений 1 ч.л. 11. Олія оливкова 2 ст.л. 12. Сіль 13. Перець чорний 14. Лавровий лист 1 шт. Спосіб приготування: 1. Дрібно нарізати ріпчасту цибулю і часник. Сушені гриби замочити заздалегідь і нарізати. На скороворідці нагріти оливкову олію і обсмажити цибулю із часником до прозорості. Додати гриби і ще трішки обсмажити. Всипати промитий рис, влити 300мл. кип'ятку, і додати грибний деміглас. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити рис кришкою і готувати 15 хвилин. 2. У круглих цукіні відрізати верхівки, довгі цукіні розрізати навпіл. Видалити частину м'якоті і дрібно її нарізати. У помідорів зрізати верх і витягнути серцевину із соком. Додати серцевину цукіні і тім'ян до рису і готувати ще 5 хвилин. 3. Покласти овочі в форму для запікання, між ними покласти патісони і лавровий лист. Наповнити овочі рисом. В форму влити 100 мл. кип'ятку. Поставити форму з овочами в нагріту до 200 градусів піч і готувати 15 хвилин. |