Курчата в ожиново-винному соусі Ці курчата увійдуть в трійку найсмачніших рецептів із курятини! Вони просто неймовірно соковиті, завдяки одразу декільком прийомам. Гірчична намазка - це, по-перше, цибуля і часник всередині тушок, по-друге, і винна пара - це три. Ну смачний соус - це, звичайно, бомба. Ягоди, легке червоне (чи біле) вино, а глибину і насиченість соусу надає курячий деміглас. Інгредієнти: 1. Курчата вагою 400-500 грамм 3 шт. 2. Ожина 200 грамм 3. Вино піно нуар 200 мл. 4. Гірчиця негостра 3 ст.л. 5. 3 невеликих ріпчатих цибулі 6. Деміглас курячий 2 ст.л. 6. Часник 3 зубця. 7. Розмарин 3 гілочки. 8. Оливкова олія 2 ст.л. 9. Часничний перець 1 ч. л. 10. Сіль Готуємо! 1. Курчат вимити і висушити. Цибулю очистити і розрізати кожну цибулину на 4 частини. Зубці часника очистити. Змішати гірчицю, оливкову олію, часничний перець і 1 ч.л. солі. Натерти цією сумішшю курчат всередині і зовні. Всередині кожного курчати вкласти цибулю, часник і гілочку розмарину. Зв'язати ніжки курчати шпагатом. Викласти курчат спинкою догори на решітку посередині духовки, під решітку підставити фольгу для запікання. 2. Готувати при температурі 190 градусів 25 хвилин. Перевернути курчат грудинкою догори. В форму під курчатами влити вино і покласти ожину. Готувати ще 30 хвилин. В останні 10 хвилин включити гриль з конвекцією, для утворення рум'яної шкірки. 3. Курчат викласти на блюдо, і накрити їх фольгою. Соус уварити наполовину, додати курячий деміглас. Довести соус до кипіння, посолити и полити курчат соусом. |