Овочі фаршировані рисом із грибами Чудово грибне блюдо, улюблене всіма. Смак рисової начинки підсилює та дуже прикрашає грибний деміглас. Складові: 1. Цукіні 4 шт. 2. Помідори 4 шт. 3. Гриби білі свіжі чи сушені 2 шт. 4. Рис 100 грам 5. Цибуля ріпчаста 1 шт. 6. Патісони дрібні 4-5 шт. 7. Часник 1 зубчик 8. Петрушка 1 невеликий пучок 9. Деміглас грибний 1 ст. 10. чебрець сушений 1 ч.л. 11. Олія оливкова 2 ст.л. 12. Сіль 13. Перець чорний 14. Лавровий лист 1 шт. Спосіб приготування: 1. Дрібно нарізати цибулю і часник. Сушені гриби замочити заздалегідь та нарізати. Свіжі гриби нарізати. У сотейнику нагріти оливкову олію та обсмажити цибулю з часником до прозорості. Додати гриби та ще трохи обсмажити. Всипати промитий рис, залити 300мл. окропу, і додати грибний деміглас. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити рис кришкою та готувати 15 хвилин. 2. У круглих цукіні відрізати верхівки, довгі цукіні розрізати навпіл. Видалити частину м'якоті і дрібно її нарізати. У помідорів зрізати верх і вийняти серцевину із соком. Додати серцевину цукіні та чебрець до рису та готувати ще 5 хвилин. 3. Поставити овочі у форму для запікання, між ними покласти патисони та лавровий лист. Наповнити овочі рисом. У форму влити 100мл. окропу. Поставити форму з овочами в нагріту до 200 градусів духовку і готувати 15 хвилин. |