Рецепт: Курчата з ожиново-винним соусом Ці курчата увійдуть до трійки найсмачніших курячих рецептів! Вони просто неймовірно соковиті, завдяки одразу кільком прийомам. Гірчична намазка – це раз, цибуля та часник усередині тушок – це два, і винна пара – це три. Ну і найсмачніший соус – це звичайно бомба. Ягоди, легке червоне (або біле) вино, а глибину та насиченість соусу надає курячий Деміглас. Складові: 1. Курчата вагою 400-500 г 3 шт. 2. Ожина 200 грам 3. Вино піно нуар 200мл. 4. Гірчиця негостра 3 ст. 5. 3 невеликі цибулі 6. Деміглас курячий 2 ст. 6. Часник 3 зубці. 7. Розмарин 3 гілочки. 8. Оливкова олія 2 ст.л. 9. часниковий перець 1 ч. л. 10. Сіль Готуємо! Спосіб приготування: 1. Курчат вимити та висушити. Цибулю очистити та розрізати кожну цибулину на 4 частини. Зубці часнику очистити. Змішати гірчицю, оливкову олію, часниковий перець та 1 ч.л. солі. Натерти цією сумішшю курчат усередині та зовні. Усередині кожного курчати вкласти цибулю, часник і гілочку розмарину. Зв'язати ніжки курчати шпагатом. Викласти курчат спинкою нагору на решітку посередині духовки, під решітку підставити фольгу для запікання. 2. Готувати за температури 190 градусів 25 хвилин. Перевернути курчат грудинкою вгору. У форму під курчатами влити вино і покласти ожину. Готувати ще 30 хв. В останні 10 хвилин включити гриль з конвекцією для утворення рум'яної кірки. 3. Курчат викласти на блюдо і накрити їх фольгою. Соус уварити наполовину, додати курячий Деміглас. Довести соус до кипіння, посолити та полити курчат соусом. |